ADD TO LIST
Guess what? You can be the first to write something about Central Highlands! Share your travel knowledge...
Top Cities in Central Highlands
Banos isn't a particularly well-known..
ADD TO LIST
Riobamba isn't a particularly popular..
ADD TO LIST
Few travelers make their way to Zumbagua when..
ADD TO LIST
Saquisili isn't a particularly well-known..
ADD TO LIST
Ambato attracts only a small number of..
ADD TO LIST
Few travelers choose to stop at Lasso when..
ADD TO LIST
Travel Tips from people who've been to Central Highlands
Train to "Nariz del Diablo"
There is a train every Wednesday/Friday/Sunday at 7 am. Tickets available one day in advance from 2.30 pm at the station, costs for one way 11$ per person (2007).
Tickets are numbred - only the cabin's number but not seats! - so you should be waiting early in the morning to get a good seat with windows (there are some without!). Prefer seats on the rightside - there is the view!

The trip starts in Riobamba and after Alausi there comes the most exhilarating part of the journey, said to be one of the most spectacular in the world. The train zigzags up and down 45-degree gradient called "Nariz del Diablo" (Devil’s Nose).
Prepare for derailings and delays!
Good tip?
(+1)
Banos is the gate from the Andes to the Ecudorian jungle. Unfortunately it's overcrowded with tourists and lots of adventure agencies can be found here. Nevertheless it's worth visiting! Hike up the local hill and enjoy the view over Banos. The best thing to to is to rent some bikes and ride down to Puyo, which can be found on the Amazon basin! From there just put your bike on the roof of a bus and go back. If you like volcanoes, Tungurahua is an active one in the area, although sometimes too active and therefore Banos has to be evacuated...
Good tip?
(+1)
Després de la LLuna vam passar per Quito altre cop per poder agafar el bus cap a Latacunga, punt d'inici per començar la Ruta Quilotoa.
La ruta consisteix en recórrer els diferents poblats indígenes situats entre 2.800 i 3.800 m d'alçada, enmig de valls impressionants.

Els transports són bastant escassos, precaris i a més sovint canvien els horaris, és millor anar preguntant i passar una mica de la guia. Els camins estan en molt mal estat, plens de forats, sense cap tipus de barana i a més són estrets, per poder pujar a les corves el bus s'ha de parar i fer mil maniobres i si es troben 2 busos de cara un a de recular, i bastant de tros! Mes val no mirar per on trepitja el bus, la distància entre la roda i la caiguda lliure són pràcticament inexistents.

Un dels transports que hem agafat ha sigut la camioneta de llet, que passa cada matí recollint i venen llet, hem arribat a ser 20 persones, unes 6 motxilles grans, 8 bombones de gas buides, i es clar els 2 bidons, de 500 l cada un, de llet!! allò semblava un tetris!!
Els paisatges són una passada i compensen en gran part els transports, la carretera ressegueix la muntanya fent ziga-zagues descobrint la vall des de d'alt.

En la nostra ruta hem visitat Pujilí, conegut pel mercat dels diumenges, després Zumbahua, sense gaire encant, ens vam trobar amb una festa de casament que va durar tot el dia i part de la nit, on tot el poble anava hiper begut, el problema va ser quan volíem anar a dormir i els 2 grups de música que tocaven alhora no acabaven mai!!

Quilotoa, és una comunitat indígena 100% i potser un dels poblats on val més la pena allotjar-se, nosaltres no ho sabíem i vam dormir en el d'abans, un pal! està situat a tocar de la Laguna Quilotoa, el millor de la ruta sense dubte, pots caminar per el cràter i les vistes són, altre cop, IMPRESSIONANTS amb majúscules!!

Chugchilán ve després, un altre poble sense grans encants, però amb un hostal de primera, Mama Hilda ens va cuinar un sopar deliciós, a Sigchos vam fer una parada de 4 hores per esperar el següent autobús i 4 hores més tard altre cop a Latacunga.
Good tip?
(0)
Recent Updates for Central Highlands
9 mons ago
2 years ago
Kapten E. wrote a review on Hot Spring, Banos
2 years ago
2 years ago
William P. has added a photo for Saquisili
2 years ago
0 Travelers have been to Central Highlands
Ask a travel question about Central Highlands