ADD TO LIST
Alesund is a major fishing port and town known for its Art Noveau architecture, stunning fjords uch as the Geirangerfjord and access to the beautiful Sunnmøre Alps.
Travel Tips from people who've been to Alesund
Alesund is een prachtig stadje tussen Bergen en Trondheim in aan de westkust van Noorwegen. Wanneer u in de buurt bent is het zeker de moeite waard om deze plaats te bezoeken. De grootste vissershaven van Noorwegen is Alesund. Alesund is is gebouwd op het schiereiland Yksnoya en op enkele eilanden. De vissersschepen vindt u echter niet terug in de kleine haven in de stad. U moet daarvoor Alesund uitrijden. De vissersschepen liggen in de buitenhaven. Alesund heeft daardoor een aparte ligging wat ook in de straten terug is te zien (langgerekt). In Alesund zelf wonen ongeveer veertigduizend mensen. Alesund is aan het begin van 1900 totaal verwoest door brand. De stad is echter op een mooie manier weer opgebrouwd. Hoewel het natuurlijk niet zo mooi meer is als de vroegere bouw. Het leuke van Alesund is dat u helemaal langs de nostalgische haven kan open. Ook is er een pier waardoor u naar de ingang van de haven kan wandelen. Vanuit Alesund vaart ook een veerdienst. Daarnaast ligt er een kleine kotter waarmee u tegen betaling mee kan zeevissen. Verder vindt u er een aantal gezellige terassen en vrij veel winkels.
Good tip?
(0)
Jan
0
61
51
Alesund is well known for its jugendstil architecture buildings. Shopping is poor. Prices are high. There is a nice Sea Acquarium to visit. Easy to reach by bus from the centre of the town and it is opened till 19:00 hours in the evening. Pity that the last bus back to town leaves the Acquarium at 16:15 hours in the afternoon. If you miss this one, get a taxi or walk back to town.
Good tip?
(0)
you have to climb the hill close to alesund to have a wonderful view all over the city. then you can see alesund is split throughout several islands...
Good tip?
(0)
Recent Updates for Alesund
Megha C. wrote a tip on Alesund
2 years ago
Climb Mt. Aksla early in the morning when there are no crowds! (More)
Felipe Z. wrote a review on Lyspunktet, Alesund
3 years ago
Jan P. wrote a tip on Alesund
4 years ago
Alesund is well known for its jugendstil architecture buildings. Shopping is poor... (More)
System has added a photo for Alesund
4 years ago
System has added a photo for Alesund
4 years ago
0 Travelers have been to Alesund
Ask a travel question about Alesund